Cava Terrers

Cava Terrers 2012

Brut Nature Gran Reserva
Recaredo, Bio

91/100 Punkte Robert Parker April 2018
The blend of the 2012 Terrers is unusually high in Xarello and Parellada, 60% and 7% respectively, with only 33% Macabeo. 2012 was one of the warmest and lower-yielding years in recent times (29 hectoliters per hectare), and they consider it a year apt for long aging. It has great concentration, but at the same time, the wine has higher acidity, which makes it very balanced. It aged sur lie for 56 months before it was disgorged. This is a little more oxidative of the three, with a little more development, more Mediterranean. It's very tasty.

Bewertung(en)

Parker 91/100

Produzent

Recaredo

Land / Region

Spanien, Catalunya

Kategorie

Schaumwein

Traubensorte(n)

Xarel-lo, Macabeo, Parellada

Ausbau

3% des Weins wurden während 11 Monaten in Barriques ausgebaut. Über 40 Monate auf der Hefe gereift.

Trinkreife

Jetzt

Trinktemperatur

6-8 Grad

Alkoholgehalt

12%

Passt zu

Apéritif, Fisch gegrillt, Sushi

Verfügbare Jahrgänge

Verfügbare Grössen

  • 75 cl
Elegantes, brillantes Bouquet, Weingartenpfirsich, Passionsfrucht, weisse Blumen, subtile Hefenoten. Am Gaumen zarte Perlage, delikat, facettenreich, frisch, herrlich trocken und lang anhaltend. Eine Delikatesse für all jene, die trockene Schaumweine lieben.
0,75
32.50 CHF
43.33 CHF / l.
Merkliste

Kundenmeinungen

  • Art.Nr.: 112148

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