Graue Freyheit

Graue Freyheit 2016

Gernot Heinrich
Wein aus Österreich, Bio

93/100 Punkte Falstaff Weinguide 2018/19

93/100 Punkte Robert Parker December 2018
Neither white, red or rosé, the pink-orange colored 2016 Graue Freyheit is a beautiful orange/natural wine made from Pinot Gris with a small percentage of Chardonnay and Pinot Blanc, all macerated for 15 days, basket-pressed and vinified in large oak barrels for 14 months. The bouquet is pure and spicy in its fine red berry and chalky aromas. The palate is highly delicate, fresh and pure, with fine tannins, a chalky texture and refreshing minerality and good tannic grip on the finish. This is a Pinot Gris that does not come along as being all that fruity or powerful but instead is rather fine, pure, fresh and structured like a Pinot. In contrast to many Pinot Gris from Alsace, this is bone-dry and very stimulating even as a soloist. Tasted October 2018.

Bewertung(en)

Falstaff 93/100 , Parker 93/100

Produzent

Heinrich Gernot und Heike

Land / Region

Österreich, Burgenland

Kategorie

Weisswein

Traubensorte(n)

Grauburgunder, Weissburgunder

Ausbau

16 Monate im gebrauchten Eichenholzfass gereift.

Trinkreife

Jetzt bis 2023

Trinktemperatur

10-12 Grad

Alkoholgehalt

13%

Passt zu

Eierspeisen, Geflügel, Gemüse, Terrinen

Verfügbare Grössen

  • 75 cl
Spontan vergoren und 21 Tage auf der Maische belassen. Ein Naturwein, unfiltriert und ohne Schwefel abgefüllt. Vor Genuss schütteln.
0,75
35.00 CHF
46.67 CHF / l.
Merkliste

Kundenmeinungen

  • Art.Nr.: 111408

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