Le Mesnil sur Oger Grand Cru

Le Mesnil sur Oger Grand Cru 2006

Coeur de Terroir, Extra Brut
Pascal Doquet Champagne

93/100 Punkte Robert Parker August 31, 2018
Sourced from five plots in the village, the Chardonnay for the 2006 Le Mesnil sur Oger Grand Cru Coeur de Terroir was entirely vinified in small oak barrels. It was kept on the lees until the bottling in April 2007 and disgorged in July 2017 as Extra Brut (with a dosage of four to five grams per liter). This wine offers a very deep, perfectly ripe, pure, fresh and elegant bouquet of great complexity, featuring ripe fruit aromas that are intertwined with iodine and concentrated citrus notes. Almost steely in the background but overall generous, the 2006 is highly elegant and complex, with a lovely oxidative touch and good structure. Pure, fresh and finessed on the palate, this is a very elegant and balanced yet tensioned grand cru with a long, aromatic, perfectly round and accessible finish. This can be cellared for at least 10 to 15 years if you like matured Champagne. There is a lot of life and vitality in this cuvée. Great finish#fresh

18/20 Punkte La Revue du Vin de France 2019

Bewertung(en)

Parker 93/100 , Revue Du Vin 18/20

Produzent

Doquet Pascal

Land / Region

Frankreich, Champagne

Kategorie

Schaumwein

Traubensorte(n)

Chardonnay

Ausbau

Vinifikation und Ausbau komplett in Holzfässern mit anschliessendem BSA. Über 10 Jahre Flaschengärung.

Trinkreife

Jetzt

Trinktemperatur

9-11 Grad

Alkoholgehalt

12,5%

Verfügbare Jahrgänge

Verfügbare Grössen

  • 75 cl
Die Chardonnay-Trauben stammen aus fünf Parzellen vom historischen Herzstück aus Mesnil sur Oger. Komprimiertes, finessenreiches Bouquet, Schiefer, Mandel- und Buttergebäcknoten, floraler Touch, Lindenblüten. Am Gaumen enorm komplex, perfekt ausbalanciert, feinste Perlage, sehr subtil, graziös und packend. Ein Champagner der Extraklasse!
0,75
98.00 CHF
130.67 CHF / l.
Merkliste

Kundenmeinungen

  • Art.Nr.: 111770

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