Ott Bernhard

Ott Bernhard

Feuersbrunn / Wagram, Österreich

www.ott.at
Seit über 4 Generationen bearbeitet und kennt die Familie Ott ihr Terroir und weiss genau, was die Weinberge zur prächtigsten Entfaltung benötigen. 95% der 30 ha umfassenden Rebfläche sind mit der Sorte Grüner Veltliner bestockt. Die Suche nach einem noch perfekteren Wein brachte Bernhard Ott 2006 zur biodynamischen Bewirtschaftung der Rebberge. Bernhard Otts Grüne Veltliner sind herrlich vielschichtig, spannungsgeladen, äusserst präzis und klar vinifiziert. Seine Top-Lagen sind inzwischen Bio-zertifiziert.

Oesterreich-Angebot, Ott Bernhard:

10 Resultate

Grüner Veltliner Am Berg 2016

Bernhard Ott, Niederösterreich

  • Land / RegionÖsterreich, Niederösterreich
  • Produzent Ott Bernhard
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Grüner Veltliner
  • Bewertung(en)
    Falstaff 90/100

    90/100 Punkte Falstaff Weinguide 2017/18

    Parker 88/100

    88/100 Punkte Robert Parker, August 31, 2017
    The 2016 Grüner Veltliner Am Berg is a light, bright, fresh and crisp Veltliner with clear and intense white fruit, fine acidity and a delicate mineral backbone. It weighs in at just 11.5% alcohol, is bone dry and really stimulating. Drink young and crisp and with fish!

14.80 CHF

17.50 CHF

Grüner Veltliner Am Berg 2017

Bernhard Ott, Niederösterreich, Bio

14.80 CHF

17.80 CHF

Gemischter Satz 2016

Bernhard Ott, Niederösterreich

16.80 CHF

19.80 CHF

Gemischter Satz 2017

Bernhard Ott, Niederösterreich

16.80 CHF

19.80 CHF

Grüner Veltliner Fass 4 2016

Bernhard Ott, Wagram, Bio

  • Land / RegionÖsterreich, Niederösterreich
  • Produzent Ott Bernhard
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Grüner Veltliner
  • Bewertung(en)
    Falstaff 91/100

    91/100 Punkte Falstaff Weinguide 2017/18
    Helles Grüngelb, Silberreflexe. Feiner Duft nach gelbem Apfel, ein Hauch von Wiesenkräutern, feinwürzig, Limettenzesten. Saftig, elegant, eingebundene Säure, Mangonoten im Abgang, zitronig im Nachhall, vielseitig einsetzbar.

    Parker 90/100

    90/100 Punkte Robert Parker August 31, 2017
    Ott's 2016 Grüner Veltliner Fass 4 displays a deep, clear and pretty intense white fruit aroma intertwined with a noble spicy-mineral, quite stony flavor. Medium to full-bodied, intensely fruity but also mineral and provided with crystalline acidity, this is a remarkably delicate and filigreed Grüner Veltliner. Ending with a clear, piquant and salty finish, it is a first-class wine to pair with many dishes, mainly veggies, fish and white meat. Tasted at Schloss Gobelsburg in July 2017.

19.80 CHF

24.00 CHF

Grüner Veltliner Fass 4 2017

Bernhard Ott, Wagram, Bio

19.80 CHF

24.00 CHF

Grüner Veltliner Der Ott 2016

Bernhard Ott, Wagram, Bio

29.00 CHF

33.80 CHF

Grüner Veltliner Rosenberg 2016

Bernhard Ott, Wagram, Bio

  • Land / RegionÖsterreich, Niederösterreich
  • Produzent Ott Bernhard
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Grüner Veltliner
  • Bewertung(en)
    Falstaff 94-96/100

    94-96/100 Punkte Falstaff Weinguide 2017/18
    Leuchtendes Goldgelb. Zarter Blütenhonig unterlegt weiße Steinobstfrucht, ein Hauch von Passionsfrucht, feinwürzig, etwas Orangenzesten. Gute Komplexität, saftig, elegant, feine Struktur, straff, extraktsüß nach Maracuja, mineralisch-salzig im Nachhall, bleibt gut haften, tolles Reifepotenzial.

    Parker 92-93/100

    92-93/100 Punkte Robert Parker August 2017
    The intensely yellow-colored 2016 Feuersbrunner Rosenberg 1ÖTW opens with a deep, intense and complex bouquet of crushed stones, perfectly ripe fruits and a lovely phenolic freshness coming from the skins. Gorgeous! The attack on the palate is piquant, the fruit super ripe and intense, leaving a densely woven carpet with some mineral needles and fine tannins on the palate. Coming from 60+-year-old vines, this is a great, full-bodied and vivacious Grüner Veltliner from the Wagram that reveals a long and vital, stimulatingly salty finish. Tasted as a sample at Schloss Gobelsburg in July 2017.

    James Suckling 96/100

    96/100 Punkte James Suckling
    Flinty and rather closed. Not only extremely concentrated, but also very refined for grüner veltliner with an almost endless finish. Needs a couple of years before it will give its best, but this is a masterpiece of elegance from Bernhard Ott. Screw cap.

39.00 CHF

46.00 CHF

Grüner Veltliner Rosenberg 2015

Bernhard Ott, Wagram, Bio

  • Land / RegionÖsterreich, Niederösterreich
  • Produzent Ott Bernhard
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Grüner Veltliner
  • Bewertung(en)
    Falstaff 95/100

    95/100 Punkte Falstaff Weinguide 2016/17
    Mittleres Gelbgrün. Einladender Duft nach Golden-Delicious-Apfelfrucht, etwas Maracuja, zarte Wiesenkräuter, ein Hauch von Melisse und Zitrusnoten. Saftig, elegant, komplex, zarte Zitrusnoten im Abgang, mineralisch-salzig im Nachhall, weiße Steinobstfrucht im Rückgeschmack, gutes Entwicklungspotenzial.

    Parker 94-96/100

    94-96/100 Punkte Robert Parker June 2016
    Ott's 2015 Feuersbrunner Rosenberg 1ÖTW Grüner Veltliner is a selection only from the oldest, 60-years-old vines, whereas in former vintages 45+-year-old vines were included. The 2015 opens with a fascinatingly clear, floral and herbal bouquet of great precision and individuality. With white-fruit aromas, but mainly mineral flavors, this is one of the greatest Veltliner bouquets I have ever sniffed. On the palate the wine is bone-dry, knife-sharp precise, elegant, finesse-full and rich in a reduced way. Less than 1 grams of residual sugar. Rich and juicy, but extremely sharp and mineral, with a great verve and livliness and a very long and salty finish. This is Ott's quintessence of Grüner Veltliner, and if I say Ott I am speaking of Mister Veltliner. A benchmark not only in the Wagram and a strong proof for the thesis that Wagram's loess soils do not necessarily give rich and creamy textured wines of great opulence. This Rosenberg is the w

    Schweizerische Weinzeitung 19/20

    19/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung November 2016

39.00 CHF

45.00 CHF

R

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