The 2017 Nit de Nin Mas d’en Caçador is a vintage they talk about like this: "We will remember this vintage as one of the most extreme of thedecade, along with that of 2012. It is in years like these that the workwe do in the field is rewarded. In spite of the climatic exceptionality,we have acidity and pH that seem like a miracle to us. Our vines did notsuffer the severe frosts of this 2017." The wine has lower alcohol thanthe 2016 but the same pH of 3.3; insultingly young and tender, itdoesn't feel like the wine had a long élevage in oak. It has kept verygood freshness and great balance. It's tasty, pungent and long, withpower and elegance and all the components to develop nicely in bottle.
Im Glas öffnet sich eine grosszügige Aromenvielfalt – Brombeeren, Veilchen, dunkle Kirschen, schwarzer Pfeffer, Zimt sowie eine leichte Tabak- und Holznote. Am Gaumen straff und kompakt mit saftigen Tanninen, ist dieser Wein trotz kräftigem Körper frisch und elegant – langanhaltender Abgang. Ein grosser Wein. Vorab dekantieren.
Ester Nin ist eine der gefragtesten Önologinnen Spaniens. Unter anderem ist sie für den Kultwein Clos Erasmus verantwortlich. Seit 2003 keltert sie nebenbei in Kleinstmengen zusammen mit ihrem Mann Carles nach strengen biodynamischen Richtlinien eigene, fulminante und äusserst charaktervolle Priorat-Weine.