Weine, Schweizerische Weinzeitung:

30 Resultate
Prämierte Weine: Schweizerische Weinzeitung

Auf der Mauer, Oberflachs AOC 2015

Tom Litwan, Schinznach, Bio

  • Land / RegionSchweiz, Ostschweiz
  • Produzent Litwan Tom
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Pinot Noir
  • Bewertung(en)
    Parker 89+/100

    89+/100 Punkte Robert Parker September 2017
    The 2015 Oberflachs Auf der Mauer has a deep, pure, fine, licorice and dark cherry bouquet with oaky/toasty aromas. On the palate this is a charming, rich, pretty juicy and intense but rather broad and saturating Pinot Noir from a very steep, terraced, warm and dry vineyard. This is pretty rich and powerful but a less exciting Pinot Noir compared to the Rüeget.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung Dezember 2017

42.50 CHF
N

Auf der Mauer, Oberflachs AOC 2015

Tom Litwan, Schinznach, Bio

  • Land / RegionSchweiz, Ostschweiz
  • Produzent Litwan Tom
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Pinot Noir
  • Bewertung(en)
    Parker 89+/100

    89+/100 Punkte Robert Parker September 2017
    The 2015 Oberflachs Auf der Mauer has a deep, pure, fine, licorice and dark cherry bouquet with oaky/toasty aromas. On the palate this is a charming, rich, pretty juicy and intense but rather broad and saturating Pinot Noir from a very steep, terraced, warm and dry vineyard. This is pretty rich and powerful but a less exciting Pinot Noir compared to the Rüeget.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung Dezember 2017

94.00 CHF
N

Blanc de Blancs Brut

Champagne Drappier

  • Land / RegionFrankreich, Champagne
  • Produzent Drappier
  • KategorieSchaumwein
  • Traubensorte(n)Chardonnay
  • Bewertung(en)
    vinous 91/100

    91/100 Punkte Vinous, January 2015
    (95% Chardonnay and 5% Pinot Blanc: Pale gold. Candied lemon, lime pith and white flowers on the fragrant nose, with deeper orange and buttered toast qualities emerging with air. Juicy flavors of pear and Meyer lemon show impressive depth and cut, with a gingery nuance adding energy. Bright, focused and mineral-driven on the clinging finish, which leaves behind notes of honeysuckle and brioche.

    Wine Spectator 91/100

    91/100 Punkte Wine Spectator Nov. 30, 2012
    A lithe Champagne, powered by racy acidity. Offers fine texture and flavors of white peach, candied lemon zest, pastry dough and crystallized honey, with a firm, minerally finish. Drink now through 2020. 3,000 cases made.

    Schweizerische Weinzeitung 92/20
46.00 CHF

Blauburgunder Scadena AOC 2014

Peter Wegelin, Malans

56.00 CHF
N

Brancaia IL BLU 2011

IGT Toscana

  • Land / RegionItalien, Toscana
  • Produzent Brancaia
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Sangiovese, Merlot, Cabernet
  • Bewertung(en)
    Falstaff 95/100

    95/100 Punkte Falstaff Feb 2015
    Etwas Holz und Buttercreme. Ein klein wenig Hochreife darin. Auch Tabak und erste Andeutungen von Kräuterwürze. Druckvoll und weit ausgreifend am Gaumen. Viel Saft und weitmaschiges, mürbes, poliertes Tannin, das auf der alkoholgetragenen Grundlage fast verschwindet. Unauffällige, aber mit großer Frische tragende Säure, mittlere Dichte der Frucht, mineralischer Nachhall. Trockenes Finale. Große Eleganz (im Sinn von Abrundung).

    Parker 94/100

    94/100 Punkte Robert Parker Oct 2014
    A landmark wine on all levels, the 2011 Il Blu really seems to love the heat of the vintage. Barbara Widmer says that heat spikes followed by intermittent cool spells helped to establish complexity in her wines. Il Blu is 50% Sangiovese, 45% Merlot and 5% Cabernet Sauvignon. The nose is painted in broad strokes of espresso bean, black cherry, baking spice and moist tobacco. The mouthfeel is infinitely soft and supple.

    Vinum 18/20

    18/20 Punkte Vinum Oktober 2016
    Charakterwein mit Noten von reifen Brombeeren, Kirschen und Pflaumen. Dazu edles Holz, ein Hauch Tabak. Finesse, Kraft und Struktur am Gaumen. Vibrierende Säure und feinkörnig eingebundene Tannine verleihen Schmelz und Länge. 2016 bis 2025.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung November 2016

504.00 CHF

Brancaia TRE XMAS 2013

IGT Toscana

18.90 CHF

Chalofe, Thalheim AOC 2014

Tom Litwan, Schinznach, Bio

  • Land / RegionSchweiz, Ostschweiz
  • Produzent Litwan Tom
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Pinot Noir
  • Bewertung(en)
    Falstaff 93/100

    93/100 Punkte Falstaff, Februar 2017
    Mittelkräftiges Rot; in der Nase noch verschlossen, Anflug einer Reduktion, dezent rote Beeren, steinig, ein Hauch Holz; im Gaumen präziser, saftiger Auftakt, präsente Säure, seidiges Tannin, mineralische Note, kalkig; langer, noch etwas herber Abgang. «Burgundischer» Pinot Noir, weit von seiner Trinkreife entfernt, für jetzigen Genuss karaffieren.

    Parker 91/100

    91/100 Punkte Robert Parker December 2016
    A bright and transparent garnet-ruby color dresses the 2014 Thalheim Chalofe Pinot Noir, which is selected from 20- to 45-year-old vines on marl soils. Aged in barriques for 12 months and another six months in stainless steel, the wine opens with a very clear, pure, fresh and reductive bouquet that reminds me of a white Burgundy-though the fruit flavors have a rather red-skinned origin. Silky textured, very pure and fresh, this is a very delicate and finessed Pinot with a silky texture and a filigreed structure. The finish, however, shows tension, firm yet highly fine tannins, as well as the salty purity and refreshing elegance of a Chablis or even Riesling. An amazing wine!

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung, April 2017

42.50 CHF
N

Chalofe, Thalheim AOC 2015

Tom Litwan, Schinznach, Bio

  • Land / RegionSchweiz, Ostschweiz
  • Produzent Litwan Tom
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Pinot Noir
  • Bewertung(en)
    Falstaff 94/100

    94/100 Punkte Falstaff Feb-Mär 2018

    Parker 93/100

    93/100 Punkte Robert Parker, 29th Sep 2017
    The 2015 Thalheim Chalofe has a deep, pure, fresh and coolish bouquet of ripe cherry. On the palate this is a full-bodied, rich and persistent but also pure Pinot Noir with power, intensity and endless juiciness. It is well balanced and provided with remarkable finesse, salinity and tension. This is a gorgeous Pinot Noir from the Aargau. Tasted in Zurich, August 2017.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung Dezember 2017

42.50 CHF
N

Chardonnay Velabona 2015

Ticino DOC
Christian Zündel, Beride

35.00 CHF
N

Chasselas Les Bans Martigny 2016

Valais AOC
Gérald Besse

15.00 CHF
N

Cornalin St.Théodule 2015

Valais AOC
Gérald Besse

37.50 CHF
N

Dôle Champortay 2016

Valais AOC
Gérald Besse

17.50 CHF
N

Grüner Veltliner Stein 2015

Bernhard Ott, Wagram, Bio

  • Land / RegionÖsterreich, Niederösterreich
  • Produzent Ott Bernhard
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Grüner Veltliner
  • Bewertung(en)
    Falstaff 93/100

    93/100 Punkte Falstaff Weinguide 2016/17
    Leuchtendes Gelbgrün. Feiner Duft nach Blütenhonig, zarte gelbe Tropenfruchtnuancen, ein Hauch von Wiesenkräutern, etwas Mango. Gute Komplexität, saftig, elegant, finessenreiche Säurestruktur, mineralisch, zarte Steinobstnuancen im Abgang, Maracuja im Nachhall, tolles Potenzial, guter Speisenbegleiter.

    Parker 93-95/100

    93-95/100 Punkte Robert Parker June 2016
    From gneiss soils covered with white and red sand and finally loess, the 2015 Engabrunner Stein 1ÖTW Grüner Veltliner is a very clear, deep and flinty flavored wine with superripe white-fruit aromas on the nose. Rich and elegant on the palate. this is a generously fruity but precise and tension-filled Veltliner with a lush texture and a precisely mineral piquancy in the pure and salty finish. An impressive Veltliner full of grip and aging potential. Due to hail damage yields were very, very low in 2015 and only 4'000 liters of the 2015 Stein have been bottled from 5.25 hectares of vines. It was the deadline day of this issue (June 3) when I got the chance to taste the 2015s of Mister Veltliner Bernhard Ott, one of the leading wine estates in the Wagram region, if not the whole Danube valley. These wines, especially the grands crus or Erste Lage wines from Grüner Veltliner (indicated on the label as 1ÖTW), are the greatest wines Ott has bott

    Schweizerische Weinzeitung 17/20

    17/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung November 2016

41.00 CHF

Montagna Magica 2015

Merlot del Ticino, DOC
HuberVini, Monteggio

  • Land / RegionSchweiz, Tessin
  • Produzent HuberVini
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Merlot, Cabernet Franc
  • Bewertung(en)
    Falstaff 94/100

    94/100 Punkte Falstaff Dezember 2017
    Kräftiges Rot; im Bukett verhalten, leicht reduktiv, Veilchen, Sauerkirschen, dezent Peperoni, Weihrauch; im Geschmack jugendlich frisches Tannin, präsente Säure. Noch unzugänglicher, vielversprechender Merlot, muss reifen.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung Dezember 2017
    Verschlossenes, aromatisches, tiefgründiges Bouquet, Erdbeeren, Heidelbeeren, verschiedene Kräuter, zart Eukalyptus, fein Mocca. Dichter, verschlossener, fein kerniger Gaumen dichte Frucht, viel feines Tannin, fein muskulöse Struktur, vielfältige Aromatik, langer, dichter Abgang mit feinen Rückaromen, kann noch zulegen.

52.00 CHF
N

Orizzonte 2015

Ticino DOC
Christian Zündel, Beride

  • Land / RegionSchweiz, Tessin
  • Produzent Zündel Christian
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Bewertung(en)
    Falstaff 95/100

    95/100 Punkte Falstaff, Dezember 2017
    Kräftiges Rot. Feines, eher kühles Bukett mit Noten von Schwarzkirsche, Cassis, Weihrauch; im Gaumen feiner Auftakt, mittelgewichtig, saftige Säure, sattes Tannin; endet lang auf feinem Gerbstoff. Eleganz pur, unangestrengter Südalpenwein, Merlot und etwas Cabernet Sauvignon.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung November 2017
    Dichtes, verschlossenes, kräftiges, süsses Bouquet, Grenadine, Johannisbeeren, Thymian, braune Schokolade, Vanille, Brombeeren. Fruchtiger, süsser Gaumen, kräftige Frucht, feines Tannin<(>,<)> fein muskulöse Struktur, kräftige, süsse Aromatik, fein mehliges Tannin, voller Abgang.

52.00 CHF
N

Païen Les Serpentines 2015

Valais AOC
Gérald Besse, Martigny

29.80 CHF
N

Petite Arvine Martigny 2016

Valais AOC
Gérald Besse

  • Land / RegionSchweiz, Wallis
  • Produzent Besse Gérald
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Petite Arvine
  • Bewertung(en)
    Parker 92/100

    92/100 Punkte Robert Parker Feb 2018
    Gérald Besse's 2016 Petite Arvine has a bright citrus color and opens with a bright yet still reductive bouquet of white fruits with burnt rubber aromas. On the palate, this is a very aromatic, fresh and elegant Petite Arivine in a modern, fruit-driven style. The finish, however, is salty and has stunning purity and length, revealing the true soul of the wine. Still very young, with pineapple flavors on the aftertaste, the 2016 will age very, very well over the next few decades. Tasted in a Petite Arvine blind tasting in Saint-Léonard in Valais, November 2017.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung Oktober 2017

26.00 CHF
N

Petite Arvine Martigny 2016

Valais AOC
Gérald Besse

  • Land / RegionSchweiz, Wallis
  • Produzent Besse Gérald
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Petite Arvine
  • Bewertung(en)
    Parker 92/100

    92/100 Punkte Robert Parker Feb 2018
    Gérald Besse's 2016 Petite Arvine has a bright citrus color and opens with a bright yet still reductive bouquet of white fruits with burnt rubber aromas. On the palate, this is a very aromatic, fresh and elegant Petite Arivine in a modern, fruit-driven style. The finish, however, is salty and has stunning purity and length, revealing the true soul of the wine. Still very young, with pineapple flavors on the aftertaste, the 2016 will age very, very well over the next few decades. Tasted in a Petite Arvine blind tasting in Saint-Léonard in Valais, November 2017.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung Oktober 2017

13.80 CHF
N

Pinot Gris AOC 2016

Erich Meier, Uetikon

27.00 CHF
N

Pinot Noir AOC 2016

Erich Meier, Uetikon

21.00 CHF
N

Pinot Noir Barrique AOC 2014

Annatina Pelizzatti, Jenins

  • Land / RegionSchweiz, Ostschweiz
  • Produzent Pelizzatti Annatina
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Pinot Noir
  • Bewertung(en)
    Parker 88/100

    88/100 Punkte Robert Parker Dec 30, 2016
    The 2014 Jenins Pinot Noir Sélection Barrique is sourced from different calcareous vineyards at 600 meters altitude planted with Pinot clones. Aged for 12 months in used and new barriques, this garnet/ruby-colored wine offers a deep and intense bouquet of ripe berries and cherries with toasty flavors. Silky textured and elegant on the palate this is a very charming, medium to full-bodied, intense and fruity Pinot that develops a medium concentration and length. The tannins are firm and a bit rough.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung Dezember 2016

41.00 CHF
N

Pinot Noir Barrique AOC 2014

Annatina Pelizzatti, Jenins

  • Land / RegionSchweiz, Ostschweiz
  • Produzent Pelizzatti Annatina
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Pinot Noir
  • Bewertung(en)
    Parker 88/100

    88/100 Punkte Robert Parker Dec 30, 2016
    The 2014 Jenins Pinot Noir Sélection Barrique is sourced from different calcareous vineyards at 600 meters altitude planted with Pinot clones. Aged for 12 months in used and new barriques, this garnet/ruby-colored wine offers a deep and intense bouquet of ripe berries and cherries with toasty flavors. Silky textured and elegant on the palate this is a very charming, medium to full-bodied, intense and fruity Pinot that develops a medium concentration and length. The tannins are firm and a bit rough.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung Dezember 2016

21.00 CHF
N

Pinot Noir N° 3 AOC 2014

Schlossgut Bachtobel, Weinfelden

  • Land / RegionSchweiz, Ostschweiz
  • Produzent Schlossgut Bachtobel
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Pinot Noir
  • Bewertung(en)
    Parker 88/100

    88/100 Punkte Robert Parker, Jan 31, 2017
    From a sandy silt soil at 450 meters altitude and fermented in an open 4 ,000-liter oak vat, with manual punch-downs, the medium ruby-colored 2015 Pinot Noir No 3 displays a light, fresh and very delicate Pinot and cassis bouquet with discreet mocha flavors. Medium-bodied, silky textured and fresh, this delicate and filigreed Pinot with its fine tannins and harmonious fruit drinks perfectly today. The finish is pleasantly fresh and delicate. The wine has been aged for 15 months in used and partly new barriques.

    Schweizerische Weinzeitung 17/20

    17/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung Dezember 2016

37.00 CHF
N

Pinot Noir N° 3 AOC 2015

Schlossgut Bachtobel, Weinfelden

36.00 CHF
N

Pinot Noir N° 3 AOC 2015

Schlossgut Bachtobel, Weinfelden

72.00 CHF
N

Pinot Noir Village AOC 2015

Georg Fromm, Malans

  • Land / RegionSchweiz, Ostschweiz
  • Produzent Fromm Georg
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Pinot Noir
  • Bewertung(en)
    Falstaff 90/100

    90/100 Punkte Falstaff Sept 2016
    Kräftiges Rot; würziges, schwarzbeeriges, direktes Bouquet; im Gaumen zupackender Auftakt, deutliche Kohlensäure, sehr dichter Bau, gute Konzentration, schwarzfruchtige Aromatik, gute Länge. Unaufgeregter, gradliniger, zuverlässiger Pinot.

    Schweizerische Weinzeitung 16/20

    16/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung
    Kerniges, duftiges, feinherbes Bouquet, Himbeeren, Johannisbeeren, frisches Holz. Seidener, mittelkräftiger Gaumen, zarte Frucht, feine, klassische Struktur, feinsandiges Tannin, süsser Abgang.

14.00 CHF
N

Riesling Silvaner AOC 2015

Peter Wegelin, Malans

17.90 CHF
N

Schloss Weinfelden 2014

Burgunder non filtré AOC
Weingut Burkhart, Weinfelden

39.00 CHF
N

Syrah Les Serpentines 2014

Valais AOC
Gérald Besse

32.00 CHF
N

Volpe Alata IGT 2016

Chardonnay e Completer
HuberVini, Monteggio

26.00 CHF
N

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