Weine, Schweizerische Weinzeitung:

50 Resultate
Prämierte Weine: Schweizerische Weinzeitung

Blanc de Blancs Brut

Champagne Drappier

  • Land / RegionFrankreich, Champagne
  • Produzent Drappier
  • KategorieSchaumwein
  • Traubensorte(n)Chardonnay
  • Bewertung(en)
    vinous 91/100

    91/100 Punkte Vinous, January 2015
    (95% Chardonnay and 5% Pinot Blanc: Pale gold. Candied lemon, lime pith and white flowers on the fragrant nose, with deeper orange and buttered toast qualities emerging with air. Juicy flavors of pear and Meyer lemon show impressive depth and cut, with a gingery nuance adding energy. Bright, focused and mineral-driven on the clinging finish, which leaves behind notes of honeysuckle and brioche.

    Wine Spectator 91/100

    91/100 Punkte Wine Spectator Nov. 30, 2012
    A lithe Champagne, powered by racy acidity. Offers fine texture and flavors of white peach, candied lemon zest, pastry dough and crystallized honey, with a firm, minerally finish. Drink now through 2020. 3,000 cases made.

    Schweizerische Weinzeitung 92/20
46.00 CHF

Blauburgunder Scadena AOC 2014

Peter Wegelin, Malans

56.00 CHF
N

Brancaia IL BLU 2011

IGT Toscana

  • Land / RegionItalien, Toscana
  • Produzent Brancaia
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Sangiovese, Merlot, Cabernet
  • Bewertung(en)
    Falstaff 95/100

    95/100 Punkte Falstaff Feb 2015
    Etwas Holz und Buttercreme. Ein klein wenig Hochreife darin. Auch Tabak und erste Andeutungen von Kräuterwürze. Druckvoll und weit ausgreifend am Gaumen. Viel Saft und weitmaschiges, mürbes, poliertes Tannin, das auf der alkoholgetragenen Grundlage fast verschwindet. Unauffällige, aber mit großer Frische tragende Säure, mittlere Dichte der Frucht, mineralischer Nachhall. Trockenes Finale. Große Eleganz (im Sinn von Abrundung).

    Parker 94/100

    94/100 Punkte Robert Parker Oct 2014
    A landmark wine on all levels, the 2011 Il Blu really seems to love the heat of the vintage. Barbara Widmer says that heat spikes followed by intermittent cool spells helped to establish complexity in her wines. Il Blu is 50% Sangiovese, 45% Merlot and 5% Cabernet Sauvignon. The nose is painted in broad strokes of espresso bean, black cherry, baking spice and moist tobacco. The mouthfeel is infinitely soft and supple.

    Vinum 18/20

    18/20 Punkte Vinum Oktober 2016
    Charakterwein mit Noten von reifen Brombeeren, Kirschen und Pflaumen. Dazu edles Holz, ein Hauch Tabak. Finesse, Kraft und Struktur am Gaumen. Vibrierende Säure und feinkörnig eingebundene Tannine verleihen Schmelz und Länge. 2016 bis 2025.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung November 2016

504.00 CHF

Chardonnay AOC 2016

Peter Wegelin, Malans

27.50 CHF
N

Chardonnay AOC 2016

Christian Hermann, Fläsch

21.00 CHF
N

Chardonnay Velabona 2015

Ticino DOC
Christian Zündel, Beride

35.00 CHF
N

Chasselas Les Bans Martigny 2016

Valais AOC
Gérald Besse

15.00 CHF
N

Cornalin St.Théodule 2014

Valais AOC
Gérald Besse

33.80 CHF

37.50 CHF

N

Cornalin St.Théodule 2015

Valais AOC
Gérald Besse

37.50 CHF
N

Costera Riserva DOC 2013

Daniel Huber, Monteggio

29.80 CHF
N

Dôle Champortay 2016

Valais AOC
Gérald Besse

17.50 CHF
N

Ermitage Les Serpentines 2014

Valais AOC
Gérald Besse, Martigny

31.00 CHF

Fustoquattro 2015

Merlot del Ticino, DOC
Daniel Huber, Monteggio

17.80 CHF
N

Grüner Veltliner Der Spiegel 2015

Bernhard Ott, Wagram, Bio

  • Land / RegionÖsterreich, Niederösterreich
  • Produzent Ott Bernhard
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Grüner Veltliner
  • Bewertung(en)
    Falstaff 94/100

    94/100 Punkte Falstaff Weinguide 2016/17
    Mittleres Gelbgrün. Einladendes Bukett nach Weingartenpfirsich, etwas Mango unterlegt mit zarter Kräuterwürze, feine Orangenzesten, florale Nuancen. Saftig, elegant, gute Komplexität, extraktsüß nach gelbem Apfel im Abgang, mineralisch im Nachhall, individueller Speisenbegleiter, gutes Entwicklungspotenzial.

    Parker 93-94/100

    93-94/100 Punkte Robert Parker June 2016
    The 2015 Feuersbrunner Spiegel 1ÖTW Grüner Veltliner has an impressively pure, deep, intense and mineral bouquet with biscuit flavors. Sourced in two parts of the cru (of which Ott owns 8 hecatres but harvested just 7'000 liters) this Spiegel contains 4'000 liters from the loess part and 3'000 liters from the gravel soils. Beautiful biscuit and floral aromas on the nose. From a cool and windy site. Round and creamy on the palate this is a lush, intense and powerful but elegant Veltliner with a long and mineral finish. Barrel sample. To be bottled in July. Long and salty finish. It was the deadline day of this issue (June 3) when I got the chance to taste the 2015s of Mister Veltliner Bernhard Ott, one of the leading wine estates in the Wagram region, if not the whole Danube valley. These wines, especially the grands crus or Erste Lage wines from Grüner Veltliner (indicated on the label as 1ÖTW), are the greatest wines Ott has bottled in rou

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung November 2016

41.00 CHF

Grüner Veltliner Der Stein 2015

Bernhard Ott, Wagram, Bio

  • Land / RegionÖsterreich, Niederösterreich
  • Produzent Ott Bernhard
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Grüner Veltliner
  • Bewertung(en)
    Falstaff 93/100

    93/100 Punkte Falstaff Weinguide 2016/17
    Leuchtendes Gelbgrün. Feiner Duft nach Blütenhonig, zarte gelbe Tropenfruchtnuancen, ein Hauch von Wiesenkräutern, etwas Mango. Gute Komplexität, saftig, elegant, finessenreiche Säurestruktur, mineralisch, zarte Steinobstnuancen im Abgang, Maracuja im Nachhall, tolles Potenzial, guter Speisenbegleiter.

    Parker 93-95/100

    93-95/100 Punkte Robert Parker June 2016
    From gneiss soils covered with white and red sand and finally loess, the 2015 Engabrunner Stein 1ÖTW Grüner Veltliner is a very clear, deep and flinty flavored wine with superripe white-fruit aromas on the nose. Rich and elegant on the palate. this is a generously fruity but precise and tension-filled Veltliner with a lush texture and a precisely mineral piquancy in the pure and salty finish. An impressive Veltliner full of grip and aging potential. Due to hail damage yields were very, very low in 2015 and only 4'000 liters of the 2015 Stein have been bottled from 5.25 hectares of vines. It was the deadline day of this issue (June 3) when I got the chance to taste the 2015s of Mister Veltliner Bernhard Ott, one of the leading wine estates in the Wagram region, if not the whole Danube valley. These wines, especially the grands crus or Erste Lage wines from Grüner Veltliner (indicated on the label as 1ÖTW), are the greatest wines Ott has bott

    Schweizerische Weinzeitung 17/20

    17/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung November 2016

41.00 CHF

Grüner Veltliner Rosenberg 2015

Bernhard Ott, Wagram, Bio

  • Land / RegionÖsterreich, Niederösterreich
  • Produzent Ott Bernhard
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Grüner Veltliner
  • Bewertung(en)
    Falstaff 95/100

    95/100 Punkte Falstaff Weinguide 2016/17
    95/100 Punkte Falstaff Weinguide 2016/17
    Mittleres Gelbgrün. Einladender Duft nach Golden-Delicious-Apfelfrucht, etwas Maracuja, zarte Wiesenkräuter, ein Hauch von Melisse und Zitrusnoten. Saftig, elegant, komplex, zarte Zitrusnoten im Abgang, mineralisch-salzig im Nachhall, weiße Steinobstfrucht im Rückgeschmack, gutes Entwicklungspotenzial.

    Parker 94-96/100

    94-96/100 Punkte Robert Parker June 2016
    Ott's 2015 Feuersbrunner Rosenberg 1ÖTW Grüner Veltliner is a selection only from the oldest, 60-years-old vines, whereas in former vintages 45+-year-old vines were included. The 2015 opens with a fascinatingly clear, floral and herbal bouquet of great precision and individuality. With white-fruit aromas, but mainly mineral flavors, this is one of the greatest Veltliner bouquets I have ever sniffed. On the palate the wine is bone-dry, knife-sharp precise, elegant, finesse-full and rich in a reduced way. Less than 1 grams of residual sugar. Rich and juicy, but extremely sharp and mineral, with a great verve and livliness and a very long and salty finish. This is Ott's quintessence of Grüner Veltliner, and if I say Ott I am speaking of Mister Veltliner. A benchmark not only in the Wagram and a strong proof for the thesis that Wagram's loess soils do not necessarily give rich and creamy textured wines of great opulence. This Rosenberg is the w

    Schweizerische Weinzeitung 19/20

    19/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung November 2016

92.00 CHF

Johannisberg Martigny 2016

Valais AOC
Gérald Besse

17.00 CHF
N

Malanser Pinot Noir Selvenen AOC 2015

Georg Fromm, Malans

20.00 CHF
N

Malanser Pinot Noir Selvenen AOC 2015

Georg Fromm, Malans

80.00 CHF
N

Malanser Pinot Noir Selvenen AOC 2015

Georg Fromm, Malans

38.00 CHF
N

Malvoisie Serpentines flétrie 2014

Valais AOC
Gérald Besse

34.00 CHF
N

Montagna Magica 2015

Merlot del Ticino, DOC
Daniel Huber, Monteggio

52.00 CHF
N

Montagna Magica 2015

Merlot del Ticino, DOC
Daniel Huber, Monteggio

105.00 CHF
N

Müller Thurgau 2015

AOC Thurgau
Schlossgut Bachtobel, Weinfelden

18.50 CHF
N

Orizzonte 2015

Ticino DOC
Christian Zündel, Beride

  • Land / RegionSchweiz, Tessin
  • Produzent Zündel Christian
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Bewertung(en)
    Falstaff 95/100

    95/100 Punkte Falstaff, Dezember 2017
    Kräftiges Rot. Feines, eher kühles Bukett mit Noten von Schwarzkirsche, Cassis, Weihrauch; im Gaumen feiner Auftakt, mittelgewichtig, saftige Säure, sattes Tannin; endet lang auf feinem Gerbstoff. Eleganz pur, unangestrengter Südalpenwein, Merlot und etwas Cabernet Sauvignon.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung November 2017

52.00 CHF
N

Orizzonte 2015

Ticino DOC
Christian Zündel, Beride

  • Land / RegionSchweiz, Tessin
  • Produzent Zündel Christian
  • KategorieRotwein
  • Traubensorte(n)Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Bewertung(en)
    Falstaff 95/100

    95/100 Punkte Falstaff, Dezember 2017
    Kräftiges Rot. Feines, eher kühles Bukett mit Noten von Schwarzkirsche, Cassis, Weihrauch; im Gaumen feiner Auftakt, mittelgewichtig, saftige Säure, sattes Tannin; endet lang auf feinem Gerbstoff. Eleganz pur, unangestrengter Südalpenwein, Merlot und etwas Cabernet Sauvignon.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung November 2017

106.00 CHF
N

Païen Les Serpentines 2014

Valais AOC
Gérald Besse, Martigny

29.80 CHF
N

Païen Les Serpentines 2015

Valais AOC
Gérald Besse, Martigny

29.80 CHF
N

Petite Arvine Martigny 2016

Valais AOC
Gérald Besse

  • Land / RegionSchweiz, Wallis
  • Produzent Besse Gérald
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Petite Arvine
  • Bewertung(en)
    Parker 92/100

    92/100 Punkte Robert Parker Feb 2018
    Gérald Besse's 2016 Petite Arvine has a bright citrus color and opens with a bright yet still reductive bouquet of white fruits with burnt rubber aromas. On the palate, this is a very aromatic, fresh and elegant Petite Arivine in a modern, fruit-driven style. The finish, however, is salty and has stunning purity and length, revealing the true soul of the wine. Still very young, with pineapple flavors on the aftertaste, the 2016 will age very, very well over the next few decades. Tasted in a Petite Arvine blind tasting in Saint-Léonard in Valais, November 2017.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung Oktober 2017

26.00 CHF
N

Petite Arvine Martigny 2016

Valais AOC
Gérald Besse

  • Land / RegionSchweiz, Wallis
  • Produzent Besse Gérald
  • KategorieWeisswein
  • Traubensorte(n)Petite Arvine
  • Bewertung(en)
    Parker 92/100

    92/100 Punkte Robert Parker Feb 2018
    Gérald Besse's 2016 Petite Arvine has a bright citrus color and opens with a bright yet still reductive bouquet of white fruits with burnt rubber aromas. On the palate, this is a very aromatic, fresh and elegant Petite Arivine in a modern, fruit-driven style. The finish, however, is salty and has stunning purity and length, revealing the true soul of the wine. Still very young, with pineapple flavors on the aftertaste, the 2016 will age very, very well over the next few decades. Tasted in a Petite Arvine blind tasting in Saint-Léonard in Valais, November 2017.

    Schweizerische Weinzeitung 18/20

    18/20 Punkte Schweizerische Weinzeitung Oktober 2017

13.80 CHF
N

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